Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψήφος αντίστασης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Συνεπής στην τακτική αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τις ευθύνες που έχει για την αφόρητη ακρίβεια και για τις δυσκολίες που περνούν τα λαϊκά νοικοκυριά βλέποντας τα εισοδήματά τους συνεχώς να απαξιώνονται και πιστή στην προσπάθειά της να βγάζει λάδι την πολιτική της «ελεύθερης αγοράς», δηλαδή την πολιτική ενίσχυσης των μονοπωλίων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι 16 εταιρείες προχώρησαν μέσα στο Μάη σε μειώσεις 452 κωδικών και άλλες 4 σε ανακλήσεις ανατιμήσεων.

Βεβαίως, για χρόνια, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες αποσιωπούσαν, και εξακολουθούν και σήμερα να το κάνουν, τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις που επέβαλαν τα μονοπώλια σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη καθημερινής ανάγκης, εκτινάσσοντας στα ύψη τις τιμές και, φυσικά, και τα κέρδη τους. Αποσιωπούν, ακόμη, ότι οι όποιες μειώσεις τιμών ή ανακλήσεις ανατιμήσεων σε τιμές ήδη πολύ υψηλές, είναι προσωρινές και για καθαρά επιχειρηματικούς λόγους, που και πάλι έχουν έναν και μοναδικό στόχο: Τη διασφάλιση των προκλητικών επιχειρηματικών κερδών.

Αυτή η πολιτική που δημιουργεί και οξύνει τα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους, συσσωρεύοντας ολοένα και μεγαλύτερο πλούτο στα χέρια της ολιγαρχίας, δεν είναι άλλη από την πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ, την οποία με σθένος υπερασπίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα και οι υπόλοιποι θιασώτες του «ιδεώδους» της «Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Σ' αυτήν την πολιτική και τους εκφραστές της, οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν ψήφο ηχηρής καταδίκης και αντίστασης την Κυριακή, παίρνοντας υπόψη τους ότι ψήφος αντίστασης στην πολιτική της ενίσχυσης των μονοπωλίων είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ